Wij gaan de zorg weer voorzichtig opschalen!

1 mei 2020

Onze beroepsverenigingen (het KNGF en VvOCM) hebben in samenspraak met het RIVM en het ministerie van VWS nieuwe richtlijnen opgesteld voor de fysio- en oefentherapie. Als wij ons met z’n allen houden aan de onderstaande voorzorgsmaatregelen, kunnen wij de zorg weer op een veilige en verantwoorde manier gaan aanbieden!

Onze therapeuten en assistente stellen u een aantal vragen om te beslissen of u gezien kan worden in de praktijk, wij werken hiervoor met een triageprotocol. 

Tijdens behandelingen werken wij indien nodig met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje, beschermende bril, handschoenen.

Indien u tot een risicogroep behoort, kunnen wij u alleen op afstand behandelen, middels een video- of telefonisch consult, tenzij zorg noodzakelijk is.

❗️Indien u symptomen heeft die passen bij het Coronavirus, kunnen we u alleen op afstand behandelen, middels een video- of telefonisch consult. De onderstaande symptomen kunnen passen bij het Coronavirus:

– (neus)verkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– loopneus
– keelpijn
– verhoging (tot 38 graden) of koorts
– kortademigheid
– geur- en smaakverlies
– hoofdpijn
– branderige ogen
– moeheid
– je ziek voelen
– diarree

Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Bent u langer dan 24 uur klachtenvrij?

Bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond?

Als bovenstaande niet van toepassing is en u en iedereen binnen uw huishouden 24 uur geen klachten heeft, kan zorgverlening plaatsvinden.

Wij hebben de praktijk zo ingericht dat de anderhalve meter tussen mensen gewaarborgd blijft. Wij vragen u om alléén naar de praktijk te komen tenzij begeleiding noodzakelijk is (overleg dit met uw therapeut) en maximaal 5 minuten van te voren binnen te komen. Neem niet plaats in de wachtkamer maar aan het einde van de gang.

Zelfstandig en in groepsverband trainen is voorlopig nog niet mogelijk. U komt alleen op afspraak naar de praktijk!

Hygiëneregels binnen de praktijk:

– Geen handen geven.
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.
– Anderhalve meter afstand hanteren t.o.v. alle aanwezige personen op de praktijk.
– Na afloop van iedere behandeling worden de behandelbank, eventuele apparatuur, bureau, stoelen, deurklinken etc. gereinigd.
– Om het loopverkeer binnen de praktijk te beperken, worden de toiletten bij voorkeur niet gebruikt door patiënten.

Mocht u naar aanleiding van deze maatregelen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op 023-5361467 of fysiotherapie@gcschalkwijk.nl