Wij gaan de zorg weer voorzichtig opschalen!

11 mei 2020

Onze beroepsverenigingen (het KNGF en VvOCM) hebben in samenspraak met het RIVM en het ministerie van VWS nieuwe richtlijnen opgesteld voor de fysio- en oefentherapie. Als wij ons met z’n allen houden aan de onderstaande voorzorgsmaatregelen, kunnen wij de zorg weer op een veilige en verantwoorde manier gaan aanbieden!

Onze therapeuten en assistente stellen u een aantal vragen om te beslissen of u gezien kan worden in de praktijk, wij werken hiervoor met een triageprotocol. 

Tijdens behandelingen werken wij indien nodig met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje, beschermende bril, handschoenen.

Indien u tot een risicogroep behoort, kunnen wij u alleen op afstand behandelen, middels een video- of telefonisch consult, tenzij zorg noodzakelijk is.

❗️Indien u symptomen heeft die passen bij het Coronavirus, kunnen we u alleen op afstand behandelen, middels een video- of telefonisch consult. De onderstaande symptomen kunnen passen bij het Coronavirus:

– (neus)verkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– loopneus
– keelpijn
– verhoging (tot 38 graden) of koorts
– kortademigheid
– geur- en smaakverlies
– hoofdpijn
– branderige ogen
– moeheid
– je ziek voelen
– diarree

Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Bent u langer dan 24 uur klachtenvrij?

Bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond?

Als bovenstaande niet van toepassing is en u en iedereen binnen uw huishouden 24 uur geen klachten heeft, kan zorgverlening plaatsvinden.

Wij hebben de praktijk zo ingericht dat de anderhalve meter tussen mensen gewaarborgd blijft. Wij vragen u om alléén naar de praktijk te komen tenzij begeleiding noodzakelijk is (overleg dit met uw therapeut) en maximaal 5 minuten van te voren binnen te komen. Neem niet plaats in de wachtkamer maar aan het einde van de gang.

Zelfstandig en in groepsverband trainen is voorlopig nog niet mogelijk. U komt alleen op afspraak naar de praktijk!

Hygiëneregels binnen de praktijk:

– Geen handen geven.
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.
– Anderhalve meter afstand hanteren t.o.v. alle aanwezige personen op de praktijk.
– Na afloop van iedere behandeling worden de behandelbank, eventuele apparatuur, bureau, stoelen, deurklinken etc. gereinigd.
– Om het loopverkeer binnen de praktijk te beperken, worden de toiletten bij voorkeur niet gebruikt door patiënten.

Mocht u naar aanleiding van deze maatregelen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op 023-5361467 of fysiotherapie@gcschalkwijk.nl