Los uw slaapproblemen op met slaaptherapie

De slaaptherapeut is expert in het behandelen van langdurige slapeloosheid (insomnia), ongezond slaapgedrag en storingen in het dag-en-nacht-ritme. Slaaptherapeuten behandelen volwassenen en kinderen met slaapproblemen.

Wat is slapeloosheid?

Als je vaak slecht slaapt en daardoor overdag minder goed mee kunt komen, dan heb je last van slapeloosheid. Je kunt bijvoorbeeld:

Door slecht slapen bent u overdag moe en heeft u weinig energie. U kunt minder aan en kunt zich niet goed concentreren. U let minder goed op, reageert minder snel en vaak zonder na te denken.

Wat is slaaptherapie?

Slaaptherapie is beweegzorg die zich richt op het behandelen van volwassenen en kinderen met slaapproblemen. Slaaptherapie verhelpt, verlicht en voorkomt slapeloosheid, problemen met slaapgedrag, en storingen in het dag-en-nacht-ritme. Het doel van de therapie is om u te helpen begrijpen wat de oorzaak is van uw slaapprobleem en u te leren hoe u zelf aan de slag kunt gaan om uw klachten aan te pakken.

Wat doet een slaaptherapeut?

De slaaptherapeut helpt u om te begrijpen wat de oorzaak is van je slaapproblemen. U leert gezond slaapgedrag en traint het ontspannen van uw ademhaling en spieren. De slaaptherapeut legt uit wat de invloed is van uw persoonlijke situatie en omgeving op uw slaapproblemen. Samen met uw therapeut werkt u aan het oplossen van uw slaapproblemen.

Tijdens de behandeling bij de slaapoefentherapeut leert u

U krijgt advies en tips voor gezond slaapgedrag die u eenvoudig kunt toepassen in uw dagelijkse leven. De slaaptherapeut leert u wat uzelf kunt doen om uw slaapproblemen te voorkomen of aan te pakken. Uw slapeloosheid neemt af of verdwijnt.

U hebt geen verwijzing nodig om naar een slaaptherapeut te gaan. Bij ons in de praktijk zijn Rocky Loots en Job Switser gespecialiseerd in slaapproblematiek.